czwartek, 13 lipca 2017

Szynka z dzika z warzywami


Składniki:

  • ok. 70 dag chudego mięsa z dzika
  • 3 marchewki
  • 2 cebule
  • średnia cukinia
  • 5 ząbków czosnku
  • sól, pieprz, papryka ostra mielona, wino czerwone, tymianek, cząber, kilka ziaren jałowca
  • tłuszcz do smażenia


Przygotowanie:
  1. Mięso pokroić w kostkę, obrane  warzywa ( marchew, cebula ) również pokroić, a cukinię jeśli młoda nie obieramy
  2. Czosnek obrać
  3. Mięso wyłożyć na gorący tłuszcz- smażyć, kiedy będzie prawie miękkie dołożyć marchew, cebulę, podlać winem, później dołożyć pokrojony czosnek i pokrojoną w dość grube plastry cukinię, przykryć- smażyć do miękkości
  4. Doprawić do smaku ziołami, solą.

8 komentarzy:

  1. Kochana pyszne danie :-) z chęcią bym sobie takie zjadła :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapowiada się bardzo apetycznie :) Zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo mi smakował dzik, apetyczne mięsko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne danie :) Nie jadłam dziczyzny od lat

    OdpowiedzUsuń
  5. Przyznaję,że nigdy nie jadłam mięsa dzika, ciekawe jak smakuje:-)

    OdpowiedzUsuń
  6. jakiś czas temu robiłam dziczyznę, specyficzne w smaku mięso :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...